Elisabeth

Inspirationskällan

Elisabeth Wikmark

Jag heter Elisabeth Wikmark och jag arbetar med friskvård. Mitt stora intresse i livet är hälsofrågor - med allt vad det innebär för kropp och själ.

 

Välkommen att ta del av min hälsoresa!


Jag är diplomerad beröringspedagog, avslappningslärare, instruktör i MediYoga, qigong-ledare och utbildad i olika former av massage. Inom friskvårdsområdet har jag mångårig erfarenhet av att hålla kurser för företag och privatpersoner.  Jag har också gått ett flertal utbildningar med fokus på människor i utveckling, självkännedom och meditation.

 

Mitt hälsointresse började med att jag gick på gymnastik flera gånger i veckan under många år. Jag utbildade mig sen även till gymnastikledare.

 

Under slutet av 1980-talet väcktes mitt intresse för massage  och avslappning och jag gick olika utbildningar. Jag saknade dock något, och plötsligt föll pusselbitarna på plats, när jag hittade aktiv avspänning. Denna metod har betytt mycket för mig. Den hjälpte mig till större kroppsmedvetenhet och närvaro - och mindre stress.

 

I samma veva som jag hittade aktiv avspänning började jag också meditera och utforska mig själv på djupet genom åtskilliga kurser och utbildningar i självkännedom. Jag sadlade om yrkesmässigt och valde bort att arbeta inom läkemedelsindustrin för att istället ägna mig åt att hjälpa människor från en annan utgångspunkt.

 

Jag bedrev lite pionjärarbete när jag var med och förde  ut pausmassage på arbetsplatser under 1990-talet. Det var otroligt roligt att hålla dessa kurser.

 

I början på 2000-talet utbildade jag mig till qigongledare och har genom åren fyllt på med nya kurser. Vilken glädje jag själv har haft av att kunna qigong! I en mycket stressig tillvaro för en del år sedan blev det faktiskt en av mina räddningsplankor. Och vilken gåva det har varit att ibland kunna stå på en klippa  och göra qigong till ackompanjemang av vågornas brus och känna vindens stilla smekningar. Det är livskvalitet för mig!

 

När jag kom i kontakt med taktil stimulering kände jag direkt att det är en behand-lingsmetod som passar mig. Jag har tidigare gett behandlingar i intuitiv massage. Det som tilltalar mig med taktil stimulering är att det är en sån mjuk, varm och inkännande metod med en struktur som grund. Att själv få en behandling där huden berörs vänligt, varsamt och kravlöst är en höjdpunkt i tillvaron!

  

Jag har länge varit mycket intresserad av kost. Det har varit några turer under åren med olika inriktningar... 

 

MediYoga ligger mig så varmt om hjärtat! Kombinationen av andning, lugna och inkännande kroppsövningar, djup avspänning samt  meditation tilltalar mig mycket. Tänk att så enkla övningar kan skapa en sån djupgående balans och hjälpa människor till ett friskare liv!

 

Min kropp vill röra på sig! Den älskar att dansa! Och dagliga promenader är ett måste för mig. Att tillbringa tid i naturen på olika sätt gör livet så rikt. Där återhämtar jag mig och får ny kraft.


Mobil: 0708-345621

elisabeth.wikmark@gmail.

Copyright ©   

All Rights Reserved